zaterdag 16 november 2013

Een beschreven schilderij

De juf keek naar een schilderij, wij mochten het niet zien maar moesten aan de handen van wat zij ons vertelde dit schilderij natekenen. Wiens tekening past het best bij de omschrijving? Oordeel zelf maar.

De juf gaf de volgende omschrijving:

In het midden staat een vrouw met een rode jurk. Links van de vrouw staat nog een vrouw. Zij draagt een grijze jurk. Links van deze vrouw staat een kleine jongen. Aan de voeten van de vrouw met de grijze jurk ligt een witte vaas. Helemaal rechts onderaan van het schilderij ligt een vrouw neer in het gras. Ze ligt met haar rug naar ons toegekeerd en houdt een rode waaier vast. In de rechterbovenhoek zie ik een groot huis. Het dak staat net niet op het schilderij. Beneden kan ik een oranje deur en een raam zien. Boven zijn er vier ramen. De gevel is roze.
De vrouwen en het jongetje staan in een grasveld dat net voor het huis stopt.

Neem nu maar eens een kijkje naar de tekening van jouw kapoen. Heeft hij of zij alles getekend wat er is verteld? Klik hier om de foto's te bekijken.

Tafel van 3


Een herfstboom knutselen


Vrijdag gingen we terug aan het knutselen.
Na een zomerboom die we eerder maakten, was het nu tijd om een herfstboom te maken. Eerst gingen we met de juf op de speelplaats de herfstbomen bekijken. Welke kleuren zagen we allemaal? Vooral rood, oranje, geel en bruin.
We zagen ook dat er al heel wat blaadjes waren afgevallen. Die lagen nu onder de boom op de grond.
Terug in de klas gingen we meteen aan de slag.
De juf toonde ons de beste techniek om een stam met takken te schilderen en daarna mochten we de blaadjes aan en onder de boom verven met wattenstaafjes. Iedereen vond het een leuke opdracht en enkele kapoenen versierden ook hun neus met herfstkleurtjes.

Klik hier om meer foto's te bekijken.

maandag 11 november 2013

Stagejuf Sara

Vorige week kwam 'juf' Sara uit het 6e middelbaar van onze school een kijkstage doen in onze klas.
Ze kwam eens kijken hoe het er in onze klas aan toe gaat en wat een juf allemaal moet doen. Ze hielp ook wat mee verbeteren en liep vaak rond in de klas om ons wat te helpen bij de oefeningen.
Donderdag mochten we in de vertelkring zitten en dan las juf Sara een paar prentenboeken voor. Vrijdag ging ze met ons aan het knutselen. We moesten een egeltje maken met een pompon. Dat was behoorlijk moeilijk en ons knutselwerkje raakte jammer genoeg niet afgewerkt. Maar juf Sabine heeft ons beloofd dat we er de komende weken gaan aan verder werken.
Vrijdag na school trakteerde juf Sara ons allemaal nog met een paar letterkoekjes om ons te bedanken voor de fijne stage. Maar ook wij willen juf Sara bedanken voor de leuke week met haar.

Klik hier om meer foto's te bekijken.