woensdag 25 december 2013

Beste wensen voor 2014

Geniet van een welverdiende vakantie!

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox


Pinguïndans

Om volledig in vakantiesfeer te komen,
dansten vrijdag 20 december
de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar
de pinguïndans.

Een prachtige afsluiter van het eerste trimester!

Bekijk zeker het filmpje op de website van onze school.
Veel kijkplezier!


Schaatsen

Het eerste trimester loopt bijna ten einde.
Kerstmis en Nieuwjaar staan al voor de deur!

Toch waren de laatste weken nog zeer druk: toetsen maken, nieuwjaarsbrieven schrijven, ...
Om al wat te proeven van de vakantiesfeer,
gingen we dinsdag 17 december met het tweede leerjaar gaan schaatsen.
Het was niet altijd even makkelijk om op onze benen te blijven staan,
maar we maakten veel plezier!
Op de foto's kan je alvast zien hoe wij er hebben van genoten. 



zondag 15 december 2013

Dinsdag 17 december gaan we schaatsen

Dinsdag gaan we schaatsen op de openluchtschaatsbaan in Ninove. Dat is onze beloning van het knikkersysteem. Klassen die stil in de rij staan en flink naar de klas gaan krijgen knikkers als beloning. Wie voor de vakantie voldoende knikkers heeft verzameld, krijgt een beloning. Zo werden we al eens beloond met een film. En nu mogen we dus gaan schaatsen.
Er zijn voor de kleine kinderen ook bob schaatsen voorzien tot maatje 34. Dus geen paniek mama's en papa's. We houden het veilig.

We willen u wel vragen om uw kapoen die dag goed aan te kleden. Zorg zeker voor een muts en een sjaal. Ook wanten zijn verplicht. Geef zeker ook een reservebroek en kousen mee want die kunnen na het schaatsen misschien wel nat zijn. Zo hoeft uw zoon/dochter niet de rest van de dag in natte kleren rond te lopen.

Sinterklaasfeest

Vrijdag 6 december kwam Sinterklaas bij ons op bezoek. We waren 's ochtends wel even paniek.
Hoofd Piet had zich overslapen en Sint kwam er maar niet door. Wanneer het Hoofd Piet niet lukte om Sinterklaas te bellen, had hij zichzelf dan maar in Sinterklaas verkleed. Wat een teleurstelling.
Onze juffen en meester hadden echter wel alle vertrouwen in de Sint en lieten ons nog even wachten op de speelplaats. We zongen sinterklaasliedjes uit volle borst en ja hoor...Sint had ons zo mooi horen zingen en kwam dan toch naar onze school. Wat waren we blij! Hij had van Hoofd Piet het verkeerde adres doorgekregen. Zo was hij in het secundair van onze school beland. En tot overmaat van ramp was zijn staf gebroken. Sint nam van ons afscheid zodat hij eerst kon feest vieren bij onze kleuters. Maar hij beloofde ons dat hij in de namiddag bij ons kwam feestvieren.

Na de middag werden wij eerst getrakteerd met een schitterende licht-, spel- en goochelshow.
Iedereen mocht actief meedoen met de trucjes en spelletjes en op het einde gingen we allemaal uit de bol op coole muziek. Na deze spetterende show kwam dan uiteindelijk Sinterklaas bij ons op bezoek. Alle klassen zongen voor hem nog een mooi liedje en dan kregen we als beloning van Sint en zijn Pieten een snoepzak en een groot cadeau voor onze klas.
In ons cadeau zaten drie gezelschapsspelletjes: Holle bolle big, Tic Tac Boem en Vallende aapjes.
De week na het feest hebben we een paar keer met deze spelletjes mogen spelen in de klas. En iedereen vindt ze superleuk.
Dank u wel Sinterklaasje. Tot volgend jaar!


Tafel van 4