zaterdag 22 maart 2014

Kunst voor 'Kom op tegen kanker'

Deze week maakten we in de klas een kunstwerkje geïnspireerd door de schilderijen van Piet Mondriaan.
We tekenden zelf met onze lat verticale en horizontale lijnen in een door ons gekozen figuur. En dan moesten we de vakjes die zo ontstaan waren mooi inkleuren met de kleuren van Mondriaan: blauw, geel, rood en zwart. Sommige vakjes moesten we wit laten. Deze kunstwerkjes werden uitgeknipt en op een zwart tekenblad gekleefd.
De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar brachten een bezoekje aan het PTI waar de houten kaders werden gemaakt om onze kunstwerken in te lijsten. Daar leerden ze hoe ze onze werkjes moesten inkaderen. Terug op school verzamelden de klassen van 5 en 6 alle tekeningen van de school om ze te voorzien van een mooie kader.
Nu zijn onze kunstwerkjes klaar om op zaterdag 22 maart tentoongesteld te worden in de turnzaal van ons secundair. Wie wil kan een werkje kopen voor 5 euro ten voordele van 'Kom op tegen kanker'.
Dus allen zeker welkom deze namiddag tussen 14u30 en 18u!

Klik hier om de voorbereidingen van de kunstwerkjes van onze klas te bekijken.

dinsdag 18 maart 2014

Naar de markt

Naar aanleiding van ons laatste werothema brachten we vandaag een bezoekje aan de markt te Ninove.
Per twee kregen we allemaal een tel- of kijkopdracht. Zo moesten we bijvoorbeeld het aantal viskramen tellen, de naam van een bakkerskraam zoeken, kijken welke eetkraampjes er waren, een kraam zoeken waar we pantoffels konden kopen,...
We mochten ook helpen met een paar inkopen voor onze juf. Zo kochten we stokbrood, wenskaarten en slabbetjes voor het zoontje van onze juf. De juf gaf ons geld, wij mochten betalen en zelf uitrekenen hoeveel centjes we terug moesten krijgen. Dat was zeer leuk. Van de meneer aan het bakkerkraam kregen we allemaal een stukje rozijnenbrood om te proeven. Mmmm...lekker!
Klik hier om de foto's te bekijken.

vrijdag 14 maart 2014

Genieten van het lenteweer in het park


Klik hier voor meer foto's

Kwart voor en kwart over

We leerden deze week kloklezen tot op het kwartier nauwkeurig.
We oefenden op onze kleine klokjes en op de grote klasklok.
Iedereen heeft het zeer goed begrepen. Kijk hier voor foto's.

Tafel van 8


Stoere piratenhoeden en fleurige roze meisjeshoeden

Tijdens het thema van carnaval maakten we in de klas hoeden uit krantenpapier.
De jongens maakten van hun papieren hoed een stoere piratenhoed, de meisjes maakten liever een fleurige roze hoed. Kijk hier maar eens naar ons knutselwerk.

Prinses Laura in onze klas!

Vorig weekend werd onze Laura verkozen tot kinderprinses carnaval 2014.
Maandag kwam ze met haar prachtige kostuum naar de klas. In de namiddag liepen we allen mee in de carnavalsstoet van de school. Terug op school aangekomen verwende prinses Laura ons met snoepjes die ze naar ons toewierp vanop de muziekwagen.
Wat waren we allemaal fier op onze prinses in de klas. Iedereen vond haar prachtig en wilde dan ook met haar op de foto. Nogmaals een dikke proficiat aan Laura van ons allemaal.
Klik hier om de foto's te bekijken.