zondag 27 april 2014

Picknick op het gras

Voor de verjaardag van onze juf mochten we buiten picknicken op het gras.
De juf bracht lekkere wafeltjes en enkele paaseitjes mee.
Kijk hier voor de foto's.

Jarigen in april

In april waren er 2 jarigen in onze klas!
HIEP HIEP HOERA voor Jirthen en juf Sabine.

Hoekenwerk in de klas

Donderdag kwam stagemeester Pieterjan terug naar onze klas. In de namiddag had hij enkele leuke opdrachten voorzien rond zintuigen. Zo waren er verschillende hoekjes, voor elk zintuig één.
Vooral de hoeken 'SMAKEN' en 'RUIKEN' waren heel leuk. Daar moesten we geblinddoekt dingen proeven en ruiken en dan raden wat het was. Bij de hoek 'TASTEN' moesten we voelen wat er zoal in de voeldoos verstopt zat. Bij de hoek 'ZIEN' had de meester speciale foto's gelegd waar er iets vreemds mee aan de hand was. Aan ons om te ontdekken wat dat was. En dan was er nog de hoek 'HOREN' waar we geluidsfragmenten moesten beluisteren.
Kijk hier maar eens naar de foto's.

zondag 6 april 2014

Jarigen in maart

In maart waren er 2 jarigen in onze klas!
HIEP HIEP HOERA voor Ines en Lotte.


Meten in de klas


Op 1 april zaten er in onze klas allemaal klerenmakers. En nee, dit is geen grapje. Als echte klerenmakers gingen we elkaars maten opmeten. We werkten per twee of per drie en namen van elkaar verschillende maten zoals de armlengte, de polsomtrek, de hoofdomtrek, de buikomtrek, de voetlengte,....
We noteerden deze maten in centimeter (cm).
Tijdens de meetles mocht iedereen ook bij de juf gaan om onze grootte te meten. Iedereen vond dit een zeer leuke les. Klik hier om de foto's te bekijken. 

Paasei schilderen

Donderdag knutselden we rond het thema Pasen. De juf had een paasei met een kuikentje erin getekend en voor iedereen gekopieerd op tekenpapier. We werden in vijf groepjes van vier verdeeld. Eerst kreeg elk groepje de 3 hoofdkleuren: BLAUW, GEEL en ROOD. Iedereen verfde 7 vakjes van het paasei in elke kleur. Daarna mochten we toveren met kleuren.
De juf goot bij onze 3 hoofdkleuren een nieuwe kleur. Wij mochten mengen en hocus pocus pats...er kwam een nieuwe kleur tevoorschijn. Zo leerden we het volgende:
GEEL BLAUW = GROEN
BLAUW + ROOD   = PAARS
ROOD + GEEL   = ORANJE
Daarna verfde iedereen de resterende vakjes in de 3 nieuwe kleuren. De dag erna kleurden we het kuikentje in met stift of wasco. Nu nog ons paasei uitknippen en even poseren voor de foto. Kijk hier maar eens naar de mooie resultaten. Je kan de kunstwerkjes ook bewonderen via de straat aan onze ramen van de klas.