zondag 29 september 2013

Geen school

Maandag 30 september is er geen school!

Geniet  van dit extra dagje vrij. 

 

Zomerboom knutselen

Aangezien het vrijdag nog mooi weer was en de bomen op onze speelplaats nog geen herfstjasje hebben gekregen, namen we de kans om deze zomerbomen te gaan observeren en te schetsen. Daarna mochten de kinderen de structuur van de stam met wasco op hun tekening doorkleuren. En in de klas gingen we met onze vingers en verf aan slag om het mooie groene loof van de bomen na te bootsen. De kinderen vonden het alvast zeer leuk om te doen. In de herfst, de winter en de lente gaan we zeker ook nog een boom maken om daarna een collage van de vier seizoenen te maken natuurlijk.

Veldloop

Vorige woensdag lieten onze kinderen zich van hun sportiefste kant zien.
Samen met andere leeftijdsgenootjes van verschillende scholen in Ninove liepen ze een parcours in het stadpark.Na hun inspanning werden ze beloond met een drankje en een appel en kregen ze ook nog een verrassingzakje.
Twee kindjes uit de klas van juf Evy behaalden zelfs een medaille.
Een dikke proficiat aan Wijdane en Anthony van 2D.
Maar ook een grote pluim voor alle andere jongens en meisjes voor hun inzet en enthousiasme.
 
 
 
 
 

Jarigen in september

Deze maand waren er 3 jarigen in onze klas!
HIEP HIEP HOERA voor Yenco, Thomas en Nour!




vrijdag 20 september 2013

Het axenlied

Vandaag was het slotmoment van onze themaweek rond de axenroos.
Deze namiddag zongen we allen het axenlied enthousiast mee. Wie wil kan nu ook thuis uit volle borst meezingen met ons lied!


 

Jefke Patat leert ons tellen tot 100

Vandaag leerden we een nieuw vriendje kennen in de klas: Jefke Patat.

Met zijn coole auto zoefde hij op het honderdveld van de ene plaats naar de andere.
Zo reed hij van de bakker op huisnummer 23 naar de bibliotheek op huisnummer 49 en naar zijn mama op huisnummer 63. Daarna ging hij ook nog nieuwe schoenen kopen in het winkelcentrum op nummer 78 en naar het benzinestation op nummer 99.
 
Vervolgens stapte hij in zijn raket om een trip te maken in de ruimte. De snelle raket vloog van onder naar boven en van boven naar onder. Deze ging zo snel dat we moesten tellen met sprongen van 10!
De Tovenaar van het jaar
 
Zet 12 maanden bij elkaar.
Tover maar.
Tover maar.
Met 12 maanden van het jaar
tover jij een heel nieuw jaar:
 
Januari staat voorop.
Februari volgt erop.
Lente! Maart, april en mei
volgen netjes in de rij.
Daarna juni, hiep hoerij!
Zomer! En we zijn haast vrij.
Twee maanden zonder zware klus:
juli en augustus!
Herfst! We zijn september,
oktober en november.
En als laatste in de rij
wordt het winter,
wordt het winter.
En als laatste in de rij
komt december er nog bij.
 


donderdag 19 september 2013

Deze eerste weken in ons klasje.
 
De eerste maand van ons nieuwe schooljaar is al over halfweg en we hebben al heel wat geleerd en gedaan in ons klasje.

Iedere week leren we nieuwe woordjes schrijven aan de hand van een woordpakket.
We hebben ook al veel gerekend tot 20. Onze juf testte voorlopig nog onze kennis uit het eerste leerjaar zodat we binnenkort kunnen leren tellen en rekenen tot 100! Hier en daar kwamen we wel al eens een maaltafel tegen. We kijken er alvast naar uit om de tafels te beginnen leren.

Deze week zijn we ook beginnen lezen in leesgroepjes. Een groepje bij onze juf in de klas, een ander groepje bij juf Connie en een laatste groepje bij juf Monique. We kregen allemaal een mooie leesmap met een Geronimosticker erop. De juf heeft gezegd dat we best dagelijks thuis oefenen met onze leesmap.

We hebben de eerste week ons adres leren schrijven. Nadat we dit goed hadden ingeoefend, hebben we voor elkaar een briefje mogen maken met iedereen zijn naam erop. We schreven ons adres op een envelop, kleefden er een postzegel op en daarna deelde de juf de envelopjes willekeurig uit. Iedereen begon meteen de naam te lezen van het klasvriendje waar we onze brief naartoe mochten sturen. Wat waren we enthousiast! En als kers op de taart ging de juf met ons op stap tot aan de postbus waar we zelf onze brief mochten posten.

We hebben ook al veel op onze kussentjes bij Beertje Bruin in het vertelhoekje gezeten. Daar heeft de juf ons al veel verhaaltjes verteld maar we hebben daar iedere maandag ook al mogen vertellen over onze belevenissen van het voorbij weekend. Wie Beertje Bruin vast heeft, mag vertellen. De anderen moeten dan stil zijn en luisteren. Die afspraak hebben we samen met de juf en Beertje gemaakt.
Deze week leerden we over de veiligheid op school. Helaas gebeuren er soms ongelukjes en daarom leerden we hoe we een brandwonde, een schaafwonde en een bloedneus moeten verzorgen. Vandaag mochten we allemaal een pop meebrengen. Deze waren de patiƫnten in ons klashospitaal. Als echte verplegers of verpleegsters verzorgden we hun brand- en schaafwonden. Alle popjes waren zeer blij met de goede zorgen die ze kregen.

 
Klik op deze link om meer foto's te zien van ons klashospitaal.
Ga zeker ook eens een kijkje nemen op onze schoolwebsite voor meer foto's van onze klas.


 

zondag 1 september 2013

Een fijne start van een nieuw schooljaar



Daar gaan we weer voor een heel schooljaar!

Hopelijk hebben jullie allen genoten van de voorbije vakantie.

Ik wens alle leerlingen een heel fijn en bijzonder goed schooljaar toe!

 

Juf Sabine