donderdag 19 september 2013

Deze eerste weken in ons klasje.
 
De eerste maand van ons nieuwe schooljaar is al over halfweg en we hebben al heel wat geleerd en gedaan in ons klasje.

Iedere week leren we nieuwe woordjes schrijven aan de hand van een woordpakket.
We hebben ook al veel gerekend tot 20. Onze juf testte voorlopig nog onze kennis uit het eerste leerjaar zodat we binnenkort kunnen leren tellen en rekenen tot 100! Hier en daar kwamen we wel al eens een maaltafel tegen. We kijken er alvast naar uit om de tafels te beginnen leren.

Deze week zijn we ook beginnen lezen in leesgroepjes. Een groepje bij onze juf in de klas, een ander groepje bij juf Connie en een laatste groepje bij juf Monique. We kregen allemaal een mooie leesmap met een Geronimosticker erop. De juf heeft gezegd dat we best dagelijks thuis oefenen met onze leesmap.

We hebben de eerste week ons adres leren schrijven. Nadat we dit goed hadden ingeoefend, hebben we voor elkaar een briefje mogen maken met iedereen zijn naam erop. We schreven ons adres op een envelop, kleefden er een postzegel op en daarna deelde de juf de envelopjes willekeurig uit. Iedereen begon meteen de naam te lezen van het klasvriendje waar we onze brief naartoe mochten sturen. Wat waren we enthousiast! En als kers op de taart ging de juf met ons op stap tot aan de postbus waar we zelf onze brief mochten posten.

We hebben ook al veel op onze kussentjes bij Beertje Bruin in het vertelhoekje gezeten. Daar heeft de juf ons al veel verhaaltjes verteld maar we hebben daar iedere maandag ook al mogen vertellen over onze belevenissen van het voorbij weekend. Wie Beertje Bruin vast heeft, mag vertellen. De anderen moeten dan stil zijn en luisteren. Die afspraak hebben we samen met de juf en Beertje gemaakt.
Deze week leerden we over de veiligheid op school. Helaas gebeuren er soms ongelukjes en daarom leerden we hoe we een brandwonde, een schaafwonde en een bloedneus moeten verzorgen. Vandaag mochten we allemaal een pop meebrengen. Deze waren de patiënten in ons klashospitaal. Als echte verplegers of verpleegsters verzorgden we hun brand- en schaafwonden. Alle popjes waren zeer blij met de goede zorgen die ze kregen.

 
Klik op deze link om meer foto's te zien van ons klashospitaal.
Ga zeker ook eens een kijkje nemen op onze schoolwebsite voor meer foto's van onze klas.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten