woensdag 9 juli 2014

Quinn is geboren.

Beste ouders en lieve kinderen van klas 2C,

Vrijdag 4 juli is ons tweede zoontje Quinn geboren.
Zoals beloofd kunnen jullie hier het geboortekaartje en een paar foto's van ons klein kapoentje zien.
Nog een hele leuke vakantie gewenst en in september kom ik zeker eens langs op school met de kleine Quinn.

Vele groetjes van juf Sabine





vrijdag 27 juni 2014

Schoolreis en sportdag

In juni gingen we op schoolreis naar Plopsaland en op sportdag.
De foto's van onze schoolreis kan je hier bekijken.
De foto's van de sportdag vind je hier terug.

donderdag 26 juni 2014

Jarigen in de zomer

In juni en augustus zijn er 4 jarigen in onze klas!
HIEP HIEP HOERA voor Elias, Laura, Mila en Lara.


Fijne vakantie

Beste kinderen en ouders,

We zijn aan het einde van het schooljaar gekomen. Wat was het dit schooljaar toch plezant. We leerden veel nieuwe dingen, deden regelmatig tafelspelletjes. We leerden beter lezen met onze leesmakkers van het 5de leerjaar. We gingen op uitstap naar Planckendael, Plopsaland, het park,... Maar bovenal hadden we ook veel plezier in de klas en op de speelplaats met onze vriendjes.
Door omstandigheden kon ik er de laatste maand jammer genoeg niet bij zijn. Ik moest goed rusten voor het welzijn van mijn baby'tje. Maar ik heb wel veel aan jullie gedacht en ik heb jullie zeker gemist hoor.
De laatste schooldag kom ik nog eens langs om afscheid te nemen. Ik wens iedereen nu al een zalige vakantie met veel zon en buitenspeelpret en voor sommigen misschien ook wel een leuke reis.
En na twee maand mogen jullie dan uitgerust starten in het derde leerjaar.

Ik wil jullie ook nog melden dat de foto's van onze schoolreis en sportdag nog op de blog komen hoor.
En hou zeker in juli onze blog nog wat in de gaten want eens mijn baby'tje geboren is, zal ik voor de nieuwsgierigen het kaartje en enkele foto's posten op onze blog :-)

Vele groetjes en dikke knuffel,
juf Sabine


dinsdag 6 mei 2014

Afwezigheid van de juf

Beste ouders,

Ik ben nu 31 weken zwanger. Gisteren had ik op school heel veel last van steken in de onderbuik en lies. Ik belde na schooltijd naar mijn gynaecoloog om dit te melden en ik moest meteen naar het ziekenhuis om aan de monitor te liggen. Ik had ook een veel te hoge bloeddruk. Na verschillende onderzoeken en een hele tijd in observatie gelegen te hebben, kreeg ik de informatie dat met mijn baby'tje alles prima is en dat mijn bloedtesten ook in orde waren. Maar ik moet het wel wat rustig aan doen. Deze week mag ik dus niet meer komen werken maar rusten.

Donderdag en vrijdag komt de stagiaire, meester Pieterjan naar de klas. Hij zal met de kinderen het cadeautje voor moederdag afwerken. Terwijl doe ik mijn best om goed te rusten zodat ik volgende week terug kan keren want ik wil mijn kapoenen van klas 2C zeker nog niet in de steek laten hoor.

Vele groetjes,
Juf Sabine

zondag 27 april 2014

Picknick op het gras

Voor de verjaardag van onze juf mochten we buiten picknicken op het gras.
De juf bracht lekkere wafeltjes en enkele paaseitjes mee.
Kijk hier voor de foto's.

Jarigen in april

In april waren er 2 jarigen in onze klas!
HIEP HIEP HOERA voor Jirthen en juf Sabine.

Hoekenwerk in de klas

Donderdag kwam stagemeester Pieterjan terug naar onze klas. In de namiddag had hij enkele leuke opdrachten voorzien rond zintuigen. Zo waren er verschillende hoekjes, voor elk zintuig één.
Vooral de hoeken 'SMAKEN' en 'RUIKEN' waren heel leuk. Daar moesten we geblinddoekt dingen proeven en ruiken en dan raden wat het was. Bij de hoek 'TASTEN' moesten we voelen wat er zoal in de voeldoos verstopt zat. Bij de hoek 'ZIEN' had de meester speciale foto's gelegd waar er iets vreemds mee aan de hand was. Aan ons om te ontdekken wat dat was. En dan was er nog de hoek 'HOREN' waar we geluidsfragmenten moesten beluisteren.
Kijk hier maar eens naar de foto's.

zondag 6 april 2014

Jarigen in maart

In maart waren er 2 jarigen in onze klas!
HIEP HIEP HOERA voor Ines en Lotte.


Meten in de klas


Op 1 april zaten er in onze klas allemaal klerenmakers. En nee, dit is geen grapje. Als echte klerenmakers gingen we elkaars maten opmeten. We werkten per twee of per drie en namen van elkaar verschillende maten zoals de armlengte, de polsomtrek, de hoofdomtrek, de buikomtrek, de voetlengte,....
We noteerden deze maten in centimeter (cm).
Tijdens de meetles mocht iedereen ook bij de juf gaan om onze grootte te meten. Iedereen vond dit een zeer leuke les. Klik hier om de foto's te bekijken. 

Paasei schilderen

Donderdag knutselden we rond het thema Pasen. De juf had een paasei met een kuikentje erin getekend en voor iedereen gekopieerd op tekenpapier. We werden in vijf groepjes van vier verdeeld. Eerst kreeg elk groepje de 3 hoofdkleuren: BLAUW, GEEL en ROOD. Iedereen verfde 7 vakjes van het paasei in elke kleur. Daarna mochten we toveren met kleuren.
De juf goot bij onze 3 hoofdkleuren een nieuwe kleur. Wij mochten mengen en hocus pocus pats...er kwam een nieuwe kleur tevoorschijn. Zo leerden we het volgende:
GEEL BLAUW = GROEN
BLAUW + ROOD   = PAARS
ROOD + GEEL   = ORANJE
Daarna verfde iedereen de resterende vakjes in de 3 nieuwe kleuren. De dag erna kleurden we het kuikentje in met stift of wasco. Nu nog ons paasei uitknippen en even poseren voor de foto. Kijk hier maar eens naar de mooie resultaten. Je kan de kunstwerkjes ook bewonderen via de straat aan onze ramen van de klas.

zaterdag 22 maart 2014

Kunst voor 'Kom op tegen kanker'

Deze week maakten we in de klas een kunstwerkje geïnspireerd door de schilderijen van Piet Mondriaan.
We tekenden zelf met onze lat verticale en horizontale lijnen in een door ons gekozen figuur. En dan moesten we de vakjes die zo ontstaan waren mooi inkleuren met de kleuren van Mondriaan: blauw, geel, rood en zwart. Sommige vakjes moesten we wit laten. Deze kunstwerkjes werden uitgeknipt en op een zwart tekenblad gekleefd.
De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar brachten een bezoekje aan het PTI waar de houten kaders werden gemaakt om onze kunstwerken in te lijsten. Daar leerden ze hoe ze onze werkjes moesten inkaderen. Terug op school verzamelden de klassen van 5 en 6 alle tekeningen van de school om ze te voorzien van een mooie kader.
Nu zijn onze kunstwerkjes klaar om op zaterdag 22 maart tentoongesteld te worden in de turnzaal van ons secundair. Wie wil kan een werkje kopen voor 5 euro ten voordele van 'Kom op tegen kanker'.
Dus allen zeker welkom deze namiddag tussen 14u30 en 18u!

Klik hier om de voorbereidingen van de kunstwerkjes van onze klas te bekijken.

dinsdag 18 maart 2014

Naar de markt

Naar aanleiding van ons laatste werothema brachten we vandaag een bezoekje aan de markt te Ninove.
Per twee kregen we allemaal een tel- of kijkopdracht. Zo moesten we bijvoorbeeld het aantal viskramen tellen, de naam van een bakkerskraam zoeken, kijken welke eetkraampjes er waren, een kraam zoeken waar we pantoffels konden kopen,...
We mochten ook helpen met een paar inkopen voor onze juf. Zo kochten we stokbrood, wenskaarten en slabbetjes voor het zoontje van onze juf. De juf gaf ons geld, wij mochten betalen en zelf uitrekenen hoeveel centjes we terug moesten krijgen. Dat was zeer leuk. Van de meneer aan het bakkerkraam kregen we allemaal een stukje rozijnenbrood om te proeven. Mmmm...lekker!
Klik hier om de foto's te bekijken.

vrijdag 14 maart 2014

Genieten van het lenteweer in het park


Klik hier voor meer foto's

Kwart voor en kwart over

We leerden deze week kloklezen tot op het kwartier nauwkeurig.
We oefenden op onze kleine klokjes en op de grote klasklok.
Iedereen heeft het zeer goed begrepen. Kijk hier voor foto's.

Tafel van 8


Stoere piratenhoeden en fleurige roze meisjeshoeden

Tijdens het thema van carnaval maakten we in de klas hoeden uit krantenpapier.
De jongens maakten van hun papieren hoed een stoere piratenhoed, de meisjes maakten liever een fleurige roze hoed. Kijk hier maar eens naar ons knutselwerk.

Prinses Laura in onze klas!

Vorig weekend werd onze Laura verkozen tot kinderprinses carnaval 2014.
Maandag kwam ze met haar prachtige kostuum naar de klas. In de namiddag liepen we allen mee in de carnavalsstoet van de school. Terug op school aangekomen verwende prinses Laura ons met snoepjes die ze naar ons toewierp vanop de muziekwagen.
Wat waren we allemaal fier op onze prinses in de klas. Iedereen vond haar prachtig en wilde dan ook met haar op de foto. Nogmaals een dikke proficiat aan Laura van ons allemaal.
Klik hier om de foto's te bekijken.

zondag 9 februari 2014

Lied: een huis bouwen

In ons nieuw werothema leren we alles over huizen en huisdieren. We leerden dus ook hoe een huis gebouwd wordt en wie er allemaal komt meehelpen. Volgend liedje leert ons hier meer over.

Het ei-lied

HET EI-LIED.

Klik HIER om het lied te beluisteren. 
IMGP2921
(Dit liedje helpt ons bij het schrijven van woordjes met ei.)

Vandaag leg ik een ei zei de kip
en ze legde een prachtexemplaar.
Ze keek ernaar en dacht 'k zag al vaak
zo'n ei maar ik weet niet goed meer waar.
Ze nam haar rugzak en vertrok,
ze zocht de wereld rond.
Elk woordje werd goed onderzocht
tot ze heel wat eitjes vond.

Ik ga op reis met de trein zei de meid van het plein.
In mei zoekt een geit klei in haar eigen wei.
Het is geen geheim.  Je vindt op de heide geen
kleine kei, ook geen boot met een zeil.

Einde. Ik zei einde.

zaterdag 1 februari 2014

Het au-lied

Via deze link kan je au-lied beluisteren!

Hoekenwerk thema sprookjes

Vrijdagnamiddag deden we in de klas hoekenwerk rond het thema sprookjes.
De juf maakte een paar leuke spelletjes- en knutseltafels in de klas, een gezellig boekenhoekje in de gang en een luisterhoek in de traphal. 
In de klas mochten we bijvoorbeeld een schilderij maken van ons lievelingsprookje, onszelf in een kunstwerk omtoveren tot een sprookjesfiguur, een sprookjeskasteel versieren, gezelschapsspelletjes spelen rond het thema sprookjes,...
In de boekenhoek lagen veel sprookjesboeken om te ontdekken en in de luisterhoek mochten we naar een sprookje luisteren via een cd. 
Kijk hier maar eens naar de foto's. 

zondag 26 januari 2014

De jarigen van oktober tot januari

In oktober waren er 5 jarigen in onze klas!
HIEP HIEP HOERA voor Rameen, Lien, Daan,
Eline en Milan!


In november en december waren er 2 jarigen!
HIEP HIEP HOERA voor Ronald en Wouter!



In januari waren er 3 jarigen in onze klas!
HIEP HIEP HOERA voor David, Armen en Jill!




Sprookjes

Er was eens een leuk klasje uit het tweede leerjaar dat over sprookjes leerde. 
Ze mochten alles vertellen wat ze over sprookjes kenden en beluisterden al verschillende verhaaltjes zoals 'De gelaarsde kat', 'Het lelijke jonge eendje', 'Vrouw Holle' en 'Repelsteeltje'. 
De volgende twee weken zullen ze nog veel meer over sprookjes leren. Alle sprookjesboeken zijn dus zeer welkom voor ons themahoekje. 


Winterboom knutselen

Eerder dit schooljaar knutselden we al een zomer- en herfstboom. Voor onze collage van de vier seizoenen hebben we natuurlijk ook nog een winter- en lenteboom nodig.
Vorige week knutselden we onze winterboom. We kregen allemaal een zwart tekenpapier waarop we met witte verf een stam mochten schilderen. Daarna deed de juf een beetje water bij onze witte verf. Met ons penseel legden we een dikke druppel van deze waterverf boven aan onze geschilderde stam. We kregen allemaal een rietje en blazen maar. We moesten op de druppel blazen in verschillende richtingen om zo de takken van de boom te maken. Iedereen vond dit superleuk om te doen. Kijk hier maar eens voor de resultaten.

zaterdag 18 januari 2014

Tafel van 6


Peer tutoring

Peer tutoring? Wat is dat?

Peer tutoring is een project waarbij onze leerlingen aan tandem-lezen doen: de leerlingen van het vijfde leerjaar lezen samen met de kinderen van het tweede leerjaar. Er wordt geoefend op het technisch en op het begrijpend lezen.

Voor de leerlingen van het tweede leerjaar is het de bedoeling dat zij leesstrategieën onder de knie krijgen. Daarvoor krijgen ze een getrainde begeleider (vijfdeklasser), die hen aanmoedigt en corrigeert op een vooraf getrainde wijze en onder toezicht van de leerkracht.

De kinderen van het vijfde leerjaar krijgen zo verantwoordelijkheid en worden verplicht om zo stipt mogelijk en nauwkeurig te werken. De meerwaarde voor hen ligt in het feit dat ze goed moeten leren bijsturen daar waar het nodig is en leren omgaan met oplossingsstrategieën.

Uit onderzoek blijkt dat niet alleen de leerlingen van de tweede klas maar ook de leerlingen van de vijfde klas een opmerkelijke leerwinst realiseren. Beiden gaan sterk vooruit op gebied van technisch en begrijpend lezen. Maar ook hun sociale vaardigheden krijgen heel wat groeikansen. Uiteraard kan dit project pas starten na een grondige voorbereiding.

Onze leerlingen zijn na de kerstvakantie gestart met dit project. Begin dit schooljaar maakten ze wel al kennis met hun leesmakker. Zo gingen we zelfs samen met het vijfde leerjaar naar Planckendael om elkaar goed te leren kennen. Maar nu is het dus zover...iedere maandag lezen we samen met onze leesmakker. Kijk hier maar eens hoe fier we zijn en hoe goed we kunnen samen werken. 

zondag 12 januari 2014

Een pinguïntekening

Voor de kerstvakantie leerden we de pinguïndans. We mochten deze dans ook voor de hele school opvoeren. Dat was superleuk. Om nog wat in dit thema te blijven, mochten we van onze juf deze week een mooie pinguïntekening maken. Hiervoor gebruikten we enkel gekleurd papier en watjes. Kijk hier maar eens voor de prachtige resultaten.