donderdag 31 oktober 2013

Halloweenavond op school

Vorige dinsdag werd het tweede leerjaar getrakteerd op een heus Halloweenfeestje op school.
Na schooltijd bleven de kinderen nog eventjes in de klas waar ze zich mochten verkleden en werden geschminkt door de juf of een helpende mama. Daarna mochten al onze mini heksjes, tovenaars, vampieren, monstertjes,…nog wat spelen op de speelplaats terwijl enkele juffen en meesters alles gingen klaar zetten in de refter.

Vervolgens trokken de kinderen in een lange stoet naar de refter waar ze uit de grabbeldoos een kaartje mochten trekken. Dat kaartje vertelde hen aan welke werktafel ze mochten plaats nemen. Zo waren ze 8 werktafels: het snijden van de uien, tomaten, wortels, pompoenen en aardappels. Maar ook gehaktballetjes rollen, spaghetti breken en gehaktspinnen maken en mandarijntjes als dessert.
Als de kinderen klaar waren met hun taakje, mochten ze plaats nemen aan de kleurtafels en Halloweentekeningen inkleuren.

Terwijl de kinderen hun artistieke kleurkunsten bovenhaalden, bereidden de juffen en meesters in de keuken de heerlijke pompoensoep. Nu hadden de meeste kinderen wel reuzehonger gekregen en ze kwamen allemaal met hun kommetje aanschuiven voor een kom soep met spinnen. Daarbij kregen ze ook nog brood zodat ze hun buikje vol konden eten.
Als dessert was er voor elk kind ook nog een pompoenmandarijntje en een spookbanaantje.

Na het dessert ruimden we de refter op, de juffen en meesters stortten zich op de afwas en meester Chris trok met de kinderen naar de turnzaal voor een film. En zoals het op een echte Halloweenavond hoort, begon het plots te donderen en te bliksemen. Een paar kindjes waren toen wel een beetje bang en mochten tijdens de film dicht bij meester Chris gaan zitten.
Na de film kregen onze kapoenen allemaal nog een fruitsapje aangeboden. Iedereen was superenthousiast!

Een paar ouders stonden hun kleine spruit al op te wachten en al snel volgde de rest. Tegen half negen waren alle kindjes afgehaald en konden de juffen en meesters terugblikken op een geslaagde avond. Enkel het Halloweenspel hadden we niet meer kunnen doen wegens het slechte weer. Maar dat maakten we de ochtend daarop goed. Er werd die woensdag in de klas nog veel nagepraat over de leuke avond. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit een nieuwe jaarlijkse traditie zal worden in ons tweede leerjaar!

Neem zeker eens een kijkje naar de foto’s van de Halloweenavond op dinsdag en het Halloweenspel op woensdag.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten